Jak dorosnę, zostanę kucharzem

Policjant, strażak, weterynarz, a może kucharz? Dzieci z grupy V „Motylki” próbowały odpowiedzieć sobie na pytanie, kim chciałyby zostać w przyszłości. O tym, że bycie szefem kuchni wcale nie jest takie proste, przekonaliśmy się obserwując naszą wspaniałą kucharkę Panią Annę Tracz w czasie jej pracy. Jak gotować żeby wszystkim smakowało? Jak usmażyć 200 naleśników? Wszystkie sekrety zdradziła nam Pani Ania, dla której praca to pasja. Zademonstrowała nam w jaki sposób działają sprzęty kuchenne, które ułatwiają jej pracę, wytłumaczyła również dlaczego przestrzeganie zasad higieny i bezpieczeństwa jest tak istotne. W kuchni czekał na nas także słodki poczęstunek, pyszna kolorowa galaretka! (chyba będziemy częściej wpadać z wizytą). Po powrocie do sali każdy stał się kucharzem i wykonał własną, „papierową” pizzę.

Dziękujemy wszystkim pracownikom kuchni przedszkolnej za poświęcony nam czas i wspaniałą lekcję!

 Tekst i zdjęcia:Patrycja Bejm

20200123_08474720200123_08483020200123_08492920200123_08520520200123_08551120200123_08565920200123_09503320200123_09504220200123_09504520200123_100516
  • Data aktualizacji: 2024-11-19 15:34
  • |
  • Licznik odwiedzin: 1 555 738